Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk Leer Centrum Almelo

Producten van Werk Leer Centrum Almelo

Bij Werk Leer Centrum Almelo aan de Kamperfoeliestraat in Almelo kunnen cliënten in hun eigen tempo werken aan hun herstel. Dit doen ze door het volgen van dagbestedingsactiviteiten, cursussen en trainingen. Bij de werkzaamheden (bijvoorbeeld het maken van producten voor de webshop) doen ze tevens werkervaring op. 

De activiteiten helpen hen om vaardigheden te ontwikkelen die helpen bij de dagelijkse bezigheden, werkzaamheden of bij het vinden van een baan. Allround vakbegeleiders begeleiden de cliënten om hun dagelijkse ritme op te pakken en om sociale contacten te verbeteren.

Ook begeleiden ze cliënten die terug willen keren op de arbeidsmarkt. Er wordt voor elke cliënt een persoonlijk programma samengesteld aan de hand van hun wensen en doelen. Zo verhogen ze samen de kwaliteit van leven! 

Aan het werk bij Werk Leer Centrum Almelo
Werkzaamheden bij Werk Leer Centrum Almelo
Breien bij het Werk Leer Centrum Almelo

Textielatelier

Op het textielatelier leren wij, door middel van structurele activiteiten onder professionele begeleiding, de deelnemers diverse vaardigheden aan. Samen zorgen wij voor verkoopwaardige producten. Naast een zinvolle dagbesteding, sociaal netwerk verbreden en structuur voor de deelnemers, ontwikkelen wij ook de duurzame producten van bijvoorbeeld gerecyclede spijkerstof. Samen met onze deelnemers maken wij unieke producten zoals knuffels, om verspilling tegen te gaan. Daarbij helpen wij om de deelnemers om hun zelfstandigheid waar mogelijk te vergroten. 

We maken en verkopen handgemaakte producten van spijkerstof zoals vlaggenlijnen, knuffels, tasjes, bekleding van krukken en het pimpen van bestaande spijkerjasjes. Het gebruik van gedragen en gewassen spijkerbroeken leidt er toe dat niet 1 product gelijk is qua kleur en materiaal en dus uniek is.

Naast spijkerstof producten ontwikkelen wij ook regelmatig nieuwe producten zoals kraampakketjes, babyartikelen, 10 dagen pakket en decoratieve producten. 

Binnen het textielatelier is er ruimte voor de eigen creatieve inbreng van de deelnemers qua uitvoering van ingebrachte ideeën tot de uitvoering van deze eigen ideeën.

Zie jij een leuk product dat je liever in een andere kleur wilt of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die gecombineerd kunnen worden met jouw wensen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons textiel-atelier. Wij denken graag met je mee. 0546-535545

Spijkerknuffelwand
Spijkerjasje pimpen
Vlaggelijn Almelo

Kaarsenmakerij

Op het kaarsenatelier maken deelnemers de mooiste creaties. Denk hierbij aan de standaard dinerkaars maar ook aan producten als fakkels, kandelaars en zelfs cupcakes. Deelnemers krijgen de creatieve vrijheid om nieuwe kaarsen te ontwikkelen. Het is een beetje ‘creatief binnen kaders’, je kunt ontzettend creatief zijn maar alles wordt gemaakt van kaarsenvet. Om het helemaal af te maken leren de deelnemers ook om hun creaties op de mooiste manieren te verpakken. Zo worden onze kaarsen verkocht op de webshop, binnen de locatie en zelfs in een lokale winkel.

Dinerkaarsen
hartjeskaarsen

Creatief atelier

Het creatief atelier is dagelijks geopend om met allerlei verschillende materialen creatief bezig te zijn. Deelnemers krijgen de ruimte voor henzelf een product te maken, eigen gebruik producten te maken, waarbij samen wordt gekeken hoe dit gerealiseerd kan worden. Ook is het mogelijk om producten voor de webshop te maken. Dit kan bijvoorbeeld een gehaakte knuffel, mozaïekstuk of een wandhanger zijn. Deelnemers krijgt de vrijheid om hierin mee te denken en initiatief te nemen.

Fietsenwerkplaats

WLC Almelo heeft een fietsenwerkplaats waar iedereen een fiets kan kopen en waar we alle reparaties uitvoeren tegen zeer lage prijzen. Bijvoorbeeld 8 euro voor een binnenband incl. montage. Wij werken MET cliënten VOOR cliënten en personeel van Dimence.
De buurt weet ook ons erg goed te vinden want iedereen is welkom. 
De prijzen van de fietsen variëren tussen de 65,- en de 125,- 
Ze zijn allemaal nagekeken zodat alles werkt en er netjes uit ziet.
Kom gerust langs of bel voor een vraag of afspraak 0546-535545

 

Fietsen te koop
Fietsenwerkplaats Almelo

Inloop WLC Almelo

Elke week kun je binnenlopen om gezellig een kopje koffie of thee te drinken en om contacten op te doen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur (met uitzondering van feestdagen). Kom je ook een keer langs?

Deze producten worden bij ons gemaakt

Voor het verzenden van onze producten rekenen wij verzendkosten, afhankelijk van de grootte van het product.

naar boven