Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk Leer Centrum Deventer

In het Werk Leer Centrum (WLC) Deventer op het Brinkgreventerrein werken mensen met psychische problemen in een beschermde omgeving aan hun herstel. 

Cliënten kunnen bij Werk Leer Centrum Deventer terecht voor veel verschillende activiteiten en werkzaamheden. 

 

Zijkant wlc Deventer

Het glasatelier

Op het Glasatelier wordt gewerkt door een groep enthousiaste cliënten die graag bezig zijn met Glas bewerken. Er worden onder andere mooie kleine en grote schalen gemaakt door middel van de glasfuse techniek.

Dit proces gaat als volgt:

Ten eerste wordt door de cliënten een creatief ontwerp bedacht.

De stukken gekleurd glas worden daarna nauwkeurig uit grote platen gesneden aan de hand van dat ontwerp. Daarna heel goed schoongemaakt. In de oven smelten de glasstukjes bij een temperatuur van 770 graden samen. Als het uit de oven komt is het werkstuk nog een plat geheel. Als men dit werkstuk een kom-vorm wil geven om bijvoorbeeld een schaal te maken dan moet de plaat nogmaals in de oven en in een mal worden gelegd. Door het nogmaals te verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 620 graden zakt dit in de vorm.

Naast schalen worden er ook kunstwerkjes gemaakt in het platte vlak zoals uilen en vreemde vogels die als cadeau graag worden weg gegeven en ontvangen. Verder maken we ook logo’s, trouwringen, namen etc. door middel van zandstralen op glas.

Bent u geïnteresseerd in deze techniek en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar: glasatelier@dimence.nl

 

Plank glasschalen
Glasegel blauwe kop

Het textielatelier

Met een groep zeer enthousiaste vrouwen maken we bij het Textielatelier van het Werk Leer Centrum Deventer leuke producten uitgevoerd in diverse technieken zoals haken, breien, borduren etc.

Al onze producten worden met de hand gemaakt.

De activiteiten zijn onderdeel van de dagbesteding en dragen bij aan het herstel van onze deelnemers.

In deze webshop vind je leuke items. Neem eens een kijkje bij de woonkleden, stola’s en knuffels. Misschien zit er iets voor je bij.

 

 

Haken
Prikpop

 

Flora en fietsenwerkplaats

De Flora bestaat uit een grote tuin, verwarmde kas en heeft tevens een fietsenwerkplaats.
Het is een werkplaats die laagdrempelig is en waar iedereen welkom is.
Ook ontvangen wij klanten voor (de verkoop van bloemen)  en het laten repareren van fietsen.
Verder hebben wij tweede hands fietsen te koop.

Er is in de zomer een grote dahliatuin. Maar liefst 55 soorten en kleuren waarvan  de mooiste boeketten worden gemaakt.
Ook hebben wij een kas die verwarmt is waar kamerplanten worden gekweekt
Hier maken wij voorjaarsbakjes, paasbakjes vaak op bestelling, omdat wij dan met voorjaarsbolletjes werken .
Zomers worden er bloemboeketten gemaakt en in de winter maken wij de mooiste vogeltaarten.  
En natuurlijk de kerststukken.

Kom gerust eens een kijkje nemen of bel voor een vraag of bestelling naar 06 1089 7525.

 

Pinel met dahliatuin
oranje boeket
fietsenwerkplaats

De boekbinderij en repro

Bij de Boekbinderij maken we onder andere met de hand gebonden notitieboeken van A6 tot A4 formaat. De band kan bekleed zijn met marmerpapier, kunstleer of linnen. Het marmerpapier wordt door onze cliënten in een steeds veranderend verfbad gemaakt. Het boekblok kan gelinieerd of blanco zijn in diverse kleuren. Ook worden er onder andere bureausets, fotoalbums en memohouders met vulling gemaakt. Voor het inbinden van uw tijdschriften (b.v. de Donald Duck) kunt u ook bij ons terecht. Uw tijdschriften blijven mooi wanneer u ze laat inbinden, het boek wordt voorzien van een kunstleren band met een gouden opdruk. U kunt kiezen uit diverse kleuren. De prijs van het boek is afhankelijk van het formaat. Omdat het boekbinden volledig met de hand gedaan wordt heeft dit wel enige tijd nodig.

Ook klein drukwerk kunnen wij voor u verzorgen, denk aan folders, visitekaartjes, of posters. Tot een formaat van A3 kunnen wij in full colour voor u printen, dit alles voor een zeer nette prijs. Voor al uw drukwerk, boekbindopdrachten kunt u contact opnemen met repro@dimence.nl voor meer informatie en prijzen!

Notitieboekjes
Repro afdeling
Overvloedkaarten

Deze producten worden bij ons gemaakt